Història

El Club Escacs Vilobí, sota el nom de Club Escacs el Pati de Vilobí, va iniciar el seu viatge l’any 1988.

Ràpidament es va integrar a l’Associació Cultural Pere Antoni de Vilobí d’Onyar, que feia diferents activitats com el teatre, excursions, xerrades, o concerts. Poc a poc, l’associació va deixar de realitzar moltes activitats, fins que a finals del anys 90, ja tan sols quedava en actiu la secció d’escacs.

Finalment, l’any 2000, es va refundar el club com a Club Escacs Vilobí.

Torneig Poble de Vilobí

L’any 2007, coincidint amb l’inici de la temporada del vintè aniversari del Club Escacs Vilobí, el club decideix organitzar un torneig de celebració. Aquest torneig fou anomenat el Torneig Poble de Vilobí. Després d’una exitósa primera edició, i gràcies a l’Ajuntament de Vilobí i de tots els col·laboradors, el club decideix repetir-lo anualment. 

El torneig es juga en el Pavelló Municipal de Vilobí la setmana després de la festa major del nostre poble, que sol ser el tercer cap de setmana de setembre. És un torneig d’escacs actius per equips amb 6 rondes de sistema suís més dues de playoffs.

Poc a poc, el torneig ha esdevingut un dels torneigs de referència de semi ràpides per equips a Catalunya. Enguany, ja s’han celebrat 14 edicions, i algunes d’aquestes, han superat els 200 participants.